Pagina wordt geladen ...
beoordelingen (8/10) | Over ons
facebook Volg ons op facebook

Controle en onderhoud van uw airco laat u verzorgen door Van der Linden Autoservice

Heerlijk toch, als u op zo’n warme dag in een koele auto op pad gaat? Maar wist u ook dat uw airconditioning deel uit maakt van de veiligheidsvoorzieningen in uw auto? Dankzij de airconditioning wordt het vochtgehalte in het interieur van uw auto tot een minimum beperkt waardoor ruiten minder snel aanslaan door condens en veel sneller worden ontwassend. Hierdoor heeft u dus sneller en beter zicht terwijl uzelf veel alerter blijft door het lagere vochtgehalte. Dat is naast comfort ook nog eens extra veiligheid! En wie wil dat nou niet?

Allemaal redenen waarom controle en onderhoud van uw airco in de auto erg belangrijk zijn. Van der Linden Autoservice in Hoogeveen is volledig uitgerust om ook uw aircosysteem op de juiste wijze te controleren, onderhouden, vullen en indien nodig te repareren.

Wij maken onderscheid in twee verschillende aircosystemen

Allereerst onderscheidt Van der Linden Autoservice twee verschillende aircosystemen, namelijk normale airco en de zogenoemde Electronic Climate Control (ECC). Bij een normale airco, ook wel handbediende airco genoemd, regelt u de temperatuur met de bekende rood-witte temperatuurindeling op de verwarmingsknop. U begrijpt dat u hiermee puur afgaat op ‘gevoelswarmte’ en dat kost nog wel eens de nodige tijd en moeite om de meest behagelijke instelling te vinden. Breekt bijvoorbeeld ineens de zon door, dan is het al snel te warm in de auto. Rijdt u vervolgens in de schaduw of door een tunnel dan moet u de temperatuur weer wat verder naar ‘het rode’ draaien of schuiven. En zo blijft u bezig....

Wat is het grote voordeel van Electronic Climate Control?

Met een ECC kunt u exact de temperatuur in uw auto instellen. Ongeacht de buitentemperatuur wordt de door u ingestelde temperatuur, per hele of halve graad instelbaar, in uw auto volledig automatisch constant gehouden. Dat is natuurlijk lekker comfortabel want u hoeft niet steeds de temperatuur met de hand bij te stellen.    

Airco

Tips over controle en onderhoud van uw aircosysteem

Wij horen nog wel eens opmerkingen rondom aircosystemen en daarom nog even een paar tips;

  • Om uw totale aircosysteem in goede conditie te houden is het aan te bevelen uw airco in de zomer en winter gewoon aan te laten staan. Immers, u regelt de temperatuur niet met de airco maar met de bedieningsknoppen van het verwarmingssysteem. Ook beperkt u hiermee het risico op schimmelvorming in het systeem. Deze schimmels veroorzaken onaangename geuren in het interieur van uw auto, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten!
  • De airconditioning in uw auto is gevuld met een vloeistof welke dankzij de prachtige techniek van het systeem op enigerlei moment overgaat in een gasvorm. Wij gaan hier niet uitleggen hoe dat proces precies in z’n werk gaat, maar het is een natuurkundig principe dat de overgang van vloeistof naar gas ervoor zorgt dat er warmte en vocht aan de omgeving wordt onttrokken. Dat is de reden waarom een airco, indien gewenst, lucht koeler dan de buitentemperatuur via de ventilatie-openingen in uw auto kan blazen. 
  • ‘Effe m’n airco bij laten vullen’. Tsja, was dat maar zo makkelijk. Het aircosysteem van uw auto staat namelijk onder hoge druk en vergt specialistische apparatuur om de vloeistof te vervangen of bij te vullen. Eerst moeten wij het systeem namelijk legen en volledig vacuüm zuigen. Pas daarna kunnen wij het systeem onder hoge druk weer vullen. U begrijpt dat dit de nodige tijd vergt en daarom is het beter om dit vooraf en in overleg met onze werkplaats te plannen.
  • Regelmatige controle van uw aircosysteem zorgt ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan. Stelt u zich voor dat u aan het begin van de vakantie in Spanje of Italië met een weigerende airco te maken krijgt. Maar even niet aan denken! 

"Een zeer betrouwbaar adres met vriendelijke bediening." - J.P. Juyte

Van Der Linden autoservice Logo VWE Automotive Logo RDW SSB Van der Linden Autos